Karta dań

Karta Dań

Tapas zimne

  • food-item

    Deska tapas

    74
    / papryka peperoni, oliwki hiszpańskie, szynka serrano, salami hiszpańskie, ser manchego, ser lazur, pieczywo, oliwa smakowa /
  • talerz tapas

    55
    / bagietka z salsą pomidorową i bazylią, oliwki w salsie i z czosnkiem - po 5 szt., kiełbasa fuet, chorizo, szynka serrano, ser lazur /
  • Papryczki piquillo faszerowane kozim serem

    20
    / 2szt. /
  • food-item

    Mix oliwek

    16
    z czosnkiem / duże pikantne / gazpachas
  • food-item

    Grzanka z salsą pomidorową i bazylią

    13
  • food-item

    Roladka z bakłażana z serem feta i granatem

    17
    / 2szt. /
  • food-item

    Zestaw tapas dla dwojga

    104
    / mix oliwek hiszpańskich, roladka z bakłażana z serem feta i granatem - 2 szt., papryczki piquillo faszerowane kozim serem - 2 szt., hiszpańska szynka serrano, salami hiszpańskie, ser manchego, pieczywo, oliwa smakowa /

Tapas ciepłe

  • Hiszpańskie krokiety panierowane z serem manchego i szynką serrano, podawane z sosem aioli

    31
    / 4 szt. /
  • Sardynki smażone z solą morską

    26
  • food-item

    Grillowany bakłażan

    25
    / faszerowany kaszą pęczak i pomidorami, zapiekany z kozim serem /
  • food-item

    Patatas bravas z dwoma sosami

    16
  • food-item

    Grillowana śliwka z boczkiem z dodatkiem kminku

    18
    / 3 szt. /
  • food-item

    Puree ziemniaczane z chorizo zapiekane z serem Manchego

    21
  • Tortilla de patatas z sosem aioli

    27
  • food-item

    Smażone kalmary w cieście z sosem czosnkowo-kaparowym

    29
  • food-item

    Chorizo z papryką duszone w czerwonym winie

    38
  • Krewetki z czosnkiem, pietruszką i chili podawane z pieczywem

    51
    /6 szt. krewetek

Zupy

  • food-item

    Krem z pieczonej papryki z oliwą porową i serem gorgonzola

    29
  • food-item

    Krem pomidorowy z oliwą bazyliową i serem

    27
  • Krem z pieczonych batatów i pietruszki korzennej z oliwą porową i hiszpańskim salami

    29
  • Żurek z jajkiem

    30
  • Żurek z jajkiem w chlebie

    36

Szef kuchni poleca zestawy dla dwojga

  • Talerz mięs

    179
    / karkówka marynowana, stek z rostbefu, grillowany kurczak, hiszpański szaszłyk drobiowy, sos barbecue własnej produkcji, ziemniaki hassleback z masłem ziołowym, grillowane warzywa - łączna gramatura mięs - 1000g /
  • Talerz owoców morza

    199
    / grillowana dorada, ośmiornica baby, krewetki black tiger - 2 szt., krewetki - 6 szt., kalmary, mule, grillowane pomidorki koktajlowe, sos mango, arbuz, czosnek, bagietka /

Steki z sezonowanej wołowiny

  • T-bone stek

    196
    / grillowana cukinia, grillowana papryka, grillowany pomidor, boczniaki, sos z zielonego pieprzu, masło ziołowe, frytki z batatów
  • Rib eye stek

    199
    / grillowana cukinia, grillowana papryka, grillowany pomidor, sos z zielonego pieprzu, boczniaki, masło ziołowe, frytki z batatów /

Pizza Czerwonej Papryki

  • Pizza z serami i rukolą

    49
    / sos pomidorowy, mozzarella, ser lazur, ser manchego, rukola /
  • Pizza z burratą

    49
    / sos pomidorowy, ser mozzarella, szynka serrano, pomidor koktajlowy, rukola, burrata, bazylia /
  • Pizza z tapenadą

    47
    / chorizo, pomidor, szynka serrano, rukola /

Sałatki

  • Sałatka z kozim serem, gruszką i orzechami włoskimi

    50
    / mix sałat, pomidor koktajlowy, gruszka, ogórek zielony, oliwki hiszpańskie, kozi ser, sos vinaigrette, orzechy włoskie, aromatyczna oliwa /
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, szynką serrano, serem manchego i palonym słonecznikiem

    53
    / mix sałat, pomidor koktajlowy, oliwki hiszpańskie, ogórek zielony, szynka serrano, sos vinaigrette, sos mango, słonecznik palony, ser manchego, aromatyczna oliwa /
  • Sałatka z burratą

    51
    / mix sałat, awokado, ciecierzyca, ogórek zielony, pomidor koktajlowy, cebula cukrowa, burrata, sos vinaigrette, bagietka /

Makarony

  • Penne zapiekane z kurczakiem i chorizo

    49
    / makaron penne, kurczak grillowany, chorizo, papryka pepperoni, czosnek, natka pietruszki, sos pomidorowy, ser mozzarella /
  • food-item

    Czarne tagliatelle z owocami morza

    61
    / krewetki, mule, kalmary /
  • food-item

    Spaghetti z suszonymi pomidorami, oliwkami i serem Manchego

    41

Specjały kuchni hiszpańskiej

  • Mule po marynarsku

    0,5 kg75|
    / białe wino, koper włoski, seler naciowy, śmietana, bagietka /
  • Mule w pomidorach

    0,5 kg75|
    / białe wino, koper włoski, seler naciowy, cebula, zioła, czosnek, pomidory, papryka wędzona, pomidory pelati, bagietka /
  • food-item

    Paella z kurczakiem dla dwojga

    dla dwojga95|
    / ryż, filet z kurczaka, groszek cukrowy, cukinia, papryka, pomidor, rozmaryn /
  • food-item

    Paella z owocami morza dla dwojga

    dla dwojga115|
    / ryż, owoce morza, groszek cukrowy, cukinia, papryka, pomidor, rozmaryn /

Śniadania

  • Śniadanie polskie

    35
    / frankfurterki - 2 szt., biały ser ze szczypiorkiem, musztarda, sałata, pomidor, ogórek, cebula cukrowa, sos vinaigrette, bajgiel /
  • Jajecznica na maśle

    35
    / 3 jajka, frankfurterki - 2 szt., musztarda, sałata, pomidor, cebula cukrowa, sos vinaigrette, bajgiel /
  • Szakszuka

    29
    / świeży pomidor, papryka, cukinia, świeży szpinak, cieciorka, pieczarki, 2 jajka, szczypiorek, czosnek, zioła, bajgiel /

Kuchnia Polska w "Czerwonej Papryce".

  • Marynowana karkówka z grilla

    51
    / karkówka wieprzowa - 270g, ziemniaki pieczone w ziołach, kapusta zasmażana /
  • Kotlet schabowy panierowany

    54
    / schab wieprzowy - 350g, ziemniaki pieczone w ziołach, kapusta zasmażana /

Owoce morza

    Dania dla dzieci

    • Pizza margheritta

      37
      / sos pomidorowy, mozzarella /
    • Nuggetsy z kurczaka z frytkami i sałatką

      31
      / frytki, zielony ogórek, sos vinaigrette /

    Dania główne

    • Pieczona dorada w świeżych ziołach

      79
      / groszek cukrowy, czosnek, suszony pomidor, zioła, ziemniaki pieczone w ziołach /
    • Hiszpański szaszłyk drobiowy z chorizo

      47
      / mięso z kurczaka - 200g marynowane w ziołowej paście z pieczonej i wędzonej papryki, masło ziołowe, świeża sałata, cebula cukrowa, sos vinaigrette, oraz ziemniaki pieczone w ziołach /
    • Pierś kurczaka w sosie szpinakowo – serowym

      45
      / filet z piersi kurczaka - 200g, masło ziołowe, świeża sałata, cebula cukrowa, sos vinaigrette, oraz ziemniaki pieczone w ziołach /
    • solo mio – ciabatta z grillowaną wołowiną

      49
      / mięso wołowe - 180g, ciabatta, sos aioli, rukola, musztarda francuska, hiszpańska papryka piquillo, korniszon z chili, cebula cukrowa, frytki /
    • Burger z szarpanej wieprzowiny z chorizo

      54
      / bułka, szarpana wieprzowina - 200g, kiełbasa chorizo, cebula cukrowa, ogórek konserwowy, rukola, sos barbecue, sos cheddar, frytki /
    • Burger wołowy z pastą z awokado

      58
      / bułka, mięso wołowe - 200g, rukola, pomidor, ogórek konserwowy, cebula cukrowa, sos awokado, sos aioli, frytki /
    • Stek z rostbefu z sosem z zielonego pieprzu

      66
      / rostbef wołowy - 250g, masło ziołowe, ziemniaki hasselback z masłem ziołowym, koper włoski, papryka, melon /
    • Stek z angusa

      99
      / antrykot wołowy angus - 270g, masło ziołowe, świeża sałata, pomidor koktajlowy, cebula cukrowa, boczniaki, sos vinaigrette, ziemniaki hasselback z masłem ziołowym /

    Desery

    • Churros w sosie czekoladowym z cukrem pudrem

      25
    • Szarlotka własnego wypieku podawana na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

      25
    • Fondant czekoladowy z musem owocowym i lodami waniliowymi

      29
    • lody z owocami

      29
      / 3 gałki lodów /waniliowe, czekoladowe, truskawkowe/, owoce sezonowe, polewa karmelowa, bita śmietana /
    • Lody z brownie

      29
      / 3 gałki lodów /waniliowe, czekoladowe, truskawkowe/, brownie, polewa czekoladowa, bita śmietana /
    • Sernik San Sebastian podawany z borówkami i malinami

      29
    MENU PDF

    Można również pobrać nasze menu w formacie PDF